top of page

BRYSTVORTE-

REDUKTION

Er brystvorteområdet for stort, kan det reduceres

ved hjælp  af  en  operation.  Det kan  både  være,  at det er selve brystvorten, der er for stor, men det kan også være, at det er det brunpigmenterede område udenom brystvorten, der ønskes formindsket.

 

FØR OPERATIONEN

Før operationen skal du til en forundersøgelse hos en speciallæge. Her vil du blive informeret om operationen, senfølger og eventuelle komplikationer. Speciallægen vil informere dig om det forventede kosmetiske resultat. Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Der skal gå mindst én uge fra forundersøgelsen til operationen, hvis indgrebet betragtes som udelukkende kosmetisk betinget.

 

BEDØVELSE

Operationen foregår som oftest i lokalbedøvelse. Læs venligst særskilt vejledning om dette.

 

OPERATIONEN

Når du møder op, får du anvist en seng af en sygeplejerske. Herefter vil den kirurg, som skal operere dig, komme og hilse på dig, og afhængig af bedøvelsens art får du også besøg af en narkoselæge.

Der kan gå fra 30 min – 1½ time fra ankomst til selve operationen vil blive foretaget.

 

Er det selve brystvorten, som er for stor, kan denne reduceres ved hjælp af et snit, som lægges ved brystvortens basis. Herefter fjernes et stykke hud hele vejen rundt. Drejer det sig om det brune område omkring brystvorten, kan dette reduceres ved at fjerne et stykke af området cirkulært og herefter sy den pigmenterede hud til den resterende hud. Derved efterlader operationen et ar rundt omkring brystvorten. Hvis det drejer sig om et større område, må man, udover at fjerne et cirkulært stykke hud, også fjerne lidt hud under brystvorten. Man efterlader derved et ar rundt om brystvorten samt et ar, der strækker sig fra brystvorten og ned mod folden under brystet.

 

EFTER OPERATIONEN

Umiddelbart efter  operationen  kan  du som regel udskrives. Ved udskrivelsen får du udleveret smertestillende medicin samt kirurgens telefonnummer.

Normalt er der en vis ømhed efter operationen, men egentlige smerter er usædvanligt. Der vil være hævelse og misfarvning af vævet i 3-4 uger efter operationen.

Du skal regne med at holde fri fra dit arbejde et par dage efter operationen.

 

Resultatet holder mange år afhængig af genetiske dispositioner. Vævet vil selvfølgelig følge  de

almindelige aldersforandringer.

 

SENFØLGER OG EVENTUELLE KOMPLIKATIONER

Ar

Arrene kan efter operationen være  røde  og hævede, hvilket fortager sig efter 3-6 måneder. Herefter vil de som regel ses som en hvid streg.

 

Føleforstyrrelser

Føleforstyrrelser i og omkring brystvorten og operationsområdet forsvinder ofte efter et par måneder, men kan hos enkelte patienter være

permanente.

 

Blødning og betændelse

Blødning og betændelse efter operationen ses sjældent (under 1 %).

 

DET FORVENTEDE KOSMETISKE RESULTAT

Lever resultatet  ikke   op  til forventningerne,  kan en ny operation komme på  tale. Det er dog ikke i alle tilfælde muligt at operere til et mere tilfredsstillende resultat.

 

VIL DU VIDE MERE?

Overvejer du en operation eller har du spørgsmål.  er du altid velkommen til at ringe og booke en tid til forundersøgelse hos mig.

.

bottom of page