top of page

brystvorte-

korrektion

Der kan være forskellige årsager til at man ønsker korrektion af brystvorter, Den hyppigste årsag til korrektion er, hvis brystvorterne trækker indad (er indadvendte).

Dette skyldes ofte, at bindevævsstrøg, som ligger mellem mælkeudførselsgangene, er for stramme. Hvis tilstanden er ensidig og har udviklet sig inden for en kortere periode, er det dog vigtigt, at man bliver undersøgt for, om en eventuel sygdom kan ligge til grund. Hos lang de fleste kvinder har tilstanden dog været tilstede igennem mange år og er fuldstændig harmløs

 

FØR OPERATIONEN

Inden operationen skal du være sikker på, at man ikke skal have flere børn, idet du ikke kan amme efter operationen. Før operationen skal du til en forundersøgelse hos speciallægen. Her vil du blive informeret om operationen, senfølger og eventuelle komplikationer. Speciallægen vil informere dig om det forventede kosmetiske resultat.

Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen.

Der skal gå mindst én uge fra forundersøgelsen til operationen, hvis indgrebet betragtes som udeluk- kende kosmetisk betinget.

 

BEDØVELSE

Operationen foregår som oftest i lokal bedøvelse. Læs venligst særskilt vejledning om dette.

 

OPERATIONEN

Når du møder op, får du anvist en seng af en sygeplejerske. Herefter vil den kirurg, som skal operere dig, komme og hilse på dig, og afhængig af bedøvelsens art får du også besøg af en narkoselæge.

Der kan gå fra 30 min – 1½ time fra ankomst til selve operationen vil blive foretaget.

Under selve operationen lægges der et snit ved basis af brystvortens. Herefter skæres de stramme bindevævsstrøg over, og desværre er det oftest tillige nødvendigt at skære mælkegangene over.

 

EFTER OPERATIONEN

Umiddelbart efter operationen kan du som regel udskrives. Ved udskrivelsen får du udleveret smertestillende medicin samt kirurgens telefonnummer. Normalt er der en vis ømhed efter operationen, men egentlige smerter er usædvanligt.

 

Resultatet holder mange år afhængig af genetiske dispositioner. Vævet vil selvfølgelig følge de almindelige aldersforandringer.

Trådene fjernes efter 1 uge.  Når  du  udskrives, får du en tid til trådfjernelse med hjem. Du skal selv ringe til CFR Hospitaler for at aftale tid til kontrol 3-6 måneder efter operationen.

Sport

Du kan genoptage sportsaktiviteter 14 dage efter operationen.

 

Arbejde

Du skal regne med at holde fri fra dit arbejde i et par dage efter operationen.

 

SENFØLGER OG EVENTUELLE KOMPLIKATIONER

Hævelser og misfarvning

Der vil være hævelse og misfarvning af vævet i 3-4 uger efter operationen.

 

Ar

Arrene kan efter operationen være røde og hævede, hvilket fortager sig efter 3-6 måneder. Herefter vil de som regel ikke kunne ses.

 

Amning

Man kan ikke amme efter operationen.

 

Føleforstyrrelser

Føleforstyrrelser i brystvorten og operationsområdet forsvinder oftest efter et par måneder, men kan hos enkelte patienter være permanente.

 

Infektion og betændelse

Blødning og betændelse efter operationen ses sjældent (under 1 %).

Den hyppigste komplikation efter indgrebet er, at bryst- vorten trækker sig ind igen, og en reoperation næppe vil afhjælpe problemet.

 

Tab af brystvorte

I ekstremt sjældne tilfælde (under 1 ‰) kan man ved denne operation risikere at miste brystvorten.

 

DET FORVENTEDE KOSMETISKE RESULTAT

Lever resultatet ikke op til forventningerne, kan en ny operation komme på tale. Det er dog ikke i alle tilfælde muligt at operere til et mere tilfredsstillende resultat.

 

VIL DU VIDE MERE?

Overvejer du en operation eller har du spørgsmål.  er du altid velkommen til at ringe og booke en tid til forundersøgelse hos mig.

.

bottom of page