top of page
BBL shutterstock_410601970.jpg

body contouring

Body contouring omfatter kirurgiske teknikker, der anvendes til at forme din krop mhp. at forbedre udseendet og fremtoningen af hele kroppen, definere og (gen)skabe kurver og proportioner. Formålet er at skabe en mere harmonisk og æstetisk kropsform, der ikke kan opnås ved træning og sund kost alene.

Hvad er body contouring?

Det er i princippet kombinationer af forskellige operationsprocedurer, som sammensættes individuelt for at konturere/forme bestemte områder af kroppen: Ud fra dine ønsker og kropsform sammensætter vi kombinationen af teknikker, der er den rigtige for dig.

Procedurerne kan f.eks omfatte fedtsugninger på krop og ben, evt. kombineret med brazilian butt lift, brystforstørrelse, brystreduktion, brystløft eller maveplastik. Body contouring kan være målrettet et bestemt område eller flere områder af kroppen mhp. bedre proportioner, fx: 

  • Fedtsugning 360 grader omkring mave, lænd & flanker med/uden brazilian butt lift,

  • Fedtsugning på lænd, BH-delle, hofter og lår

  • Fjernelse af overskydende hud og fedt på maven evt. suppleret med fedtsugning på hofter

  • Konturering af mave-hofter med fedtsugning & brystløft og/eller brystforstørrelse med implantat eller eget fedtvæv.

 

For at vurdere om body contouring kan være relevant for dig, er det derfor vigtigt at få en individuel vurdering og samtale med en højtspecialiseret plastikkirurg, m.h.p. at vurdere dine muligheder og forventninger og planlægge det bedste behandlingstilbud til dig. Behandlingen omfatter altså forskellige teknikker, og resultaterne afhænger af mange faktorer. I nogle tilfælde er det fuldt tilstrækkeligt at foretage én operation, i andre kan kombination af teknikker være hensigtsmæssig for at nå det bedste resultat.

 

Er jeg kandidat til body contouring?

Kandidater til body contouring kombinationsteknikker har ofte været igennem en eller flere af følgende: graviditeter, overgangsalder, større vægtøgning eller vægttab, mange vægtudsving over tid. Endelig er der kvinder og mænd, der bare er skabt med en kropsform, som de ikke føler er harmonisk.

 

Men body contouring er for mænd og kvinder med stabil vægt. Det er ikke i stedet for en slankekur. Operationerne bør først foretages, når du har opnået din ønskede vægt og har været vægtstabil i min. 6   måneder. Hvis du får foretaget operation og bagefter har vægttab, kan du få hudoverskud og man kan ikke forudsige det kosmetiske resultat. Hvis du har vægtøgning efter operationen kan det ligeledes resultere i ikke-tilfredsstillende resultat, evt. med breddeøgede ar og strækmærker. Du anbefales at holde vægten og være dedikeret til at bevare din nye krops proportioner efter body contouring. Hvis du gør det, kan du bevare effekten af behandlingen i flere år.

 

Ved en forundersøgelse gennemgår vi dine ønsker og forventninger, og ud fra en klinisk undersøgelse og vurdering af din kropsform, får du en individuel vejledning om hvilke behandlingsmuligheder du har, samt beskrivelse af om dine forventninger kan indfries.

 

 

FØR OPERATIONEN

Ved forundersøgelsen bliver du informeret om operationen, senfølger og eventuelle komplikationer. Ved forundersøgelsen vises ”før og efter”- billeder af andre patienter, så du får et realistisk indtryk af det forventede resultat.

Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen.

Der skal gå mindst én uge fra forundersøgelsen til operationen, hvis indgrebet betragtes som udelukkende kosmetisk betinget.

 

BEDØVELSE

Operationen foretages i fuld bedøvelse. Læs venligst særskilt vejledning om bedøvelse.

 

OPERATIONEN

Du kan se mere om de enkelte procedurer andet steds på hjemmesiden. Du vil få detaljeret informationer både skriftligt og mundtligt inden operationen.

 

EFTER OPERATIONEN

Operationen afsluttes med anlæggelse af en komprimerende bandage, der skal anvendes i tre uger hele døgnet. De følgende tre uger blot om dagen. De første timer efter operationen vil din hjerterytme, vejrtrækning m.m. blive elektronisk og personligt overvåget.

Ved udskrivelse får du en ekstra bandage udleveret, så du kan vaske og skifte bandagen ved behov. Du kan udskrives samme eller næste dag. Hvis der skal fjernes mere end 2-3 liter fedt eller du har fået foretaget en stor maveplastik, er du indlagt til næste dag.. Ved udskrivelsen får du udleveret smertestillende medicin samt kirurgens telefonnummer.

Der skal ikke fjernes tråde. Få dage efter operationen kan du tage brusebad.

 

Arbejde

Du skal regne med at være holde fri fra arbejde

i 1 – 10 dage.

 

Sport og motion

Sportsaktiviteter kan normalt genoptages efter 3 uger.

 

Sol/solarium

Så snart der ikke længere er misfarvninger i huden må du være i sol igen, men du bør beskytte arrene mod sol i et år (vha. høj solfaktor eller plaster).

 

Du tilbydes kontrol efter 3-6 måneder. Det er vigtigt, at du holder vægten. Ved kontrollen kan man vurdere, om der eventuelt er behov for en mindre korrektion. En sådan er normalt uden beregning for patienten. I ca. 10 procent af tilfældene skal der foretages en lille korrektion.

 

Du kan regne med at resultatet holder mange år, men vævet vil selvfølgelig følge de almindelige aldersforandringer. Desuden vil en vægtændring naturligvis også påvirke resultatet.

 

SENFØLGER OG EVENTUELLE KOMPLIKATIONER

 Der er altid risiko for komplikationer, herunder infektion og blødning ved en operation. Risici ved body contouring afhænger af hvilke teknikker, der kombineres. Du kan læse herom andre steder på hjemmesiden. Vi kombinerer ofte flere teknikker for at opnå bedst muligt resultat.. Der er imidlertid en sammenhæng mellem hvor mange store indgreb man kombinere i samme operation og en øget risiko for komplikationer. Derfor kan det nogle tilfælde være bedst at foretage to operationer. 

silhout original_184494845.jpg
bottom of page