top of page

Mommy makeover

Graviditeter og babyer er fantastiske. Efter graviditet og amning ændrer kroppen form. Nogle kvinder er hurtigt tilbage i normal vægt og form igen, andre har diskrete ”beviser” på graviditet uden gener. Rigtig mange af de kvinder, som henvender sig til os, er kvinder i alderen 32-42 år, som ønsker at få rettet op på kroppen efter børnefødsler og amning.

 

Kroppens form forandres, ganske naturligt, efter graviditet og fødsel. Nogle mere end andre, og det kan der være flere forskellige årsager til. Eksempelvis er der stor forskel på, hvor meget man tager på i graviditeten. Også faktorer som elasticitet i huden, bindevævets struktur og bugmusklens styrke er medvirkende til, at det kan være svært at kende sine bryster og mave igen.

Masser af kvinder lever lykkeligt med disse forandringer, andre bliver generet af synet og føler sig utilpas og hæmmet i den ”nye” krop og det kan der heldigvis gøres noget ved - et plastikkirurgisk indgreb som kaldes at få: en Mommy Makeover.

At få foretaget en Mommy Makeover, er ikke en genvej til at slippe af med de overflødige kilo efter graviditeten uden selv at gøre er indsats, langt fra endda.

Forudsætningen for et godt resultat efter en Mommy Makeover er, at du er færdig med at amme og har opnået ”din normalvægt” og holder den (er vægtstabil). Når du har gjort din indsats og har trænet dig til en rimelig form, er der mulighed for, at vi kan hjælpe med at ændre dine konturer på de punkter som er umulige at træne op, hvilket typisk er bryst og mave. Det er også vigtigt, at du ikke ryger (rygestop eller rygepause før og efter operationen). Det sidste er vigtigt for helingsprocessen, da huden heler pænere og hurtigere hos ikke rygere.

Når disse faktorer er på plads, kan man først rigtigt bedømme, hvad der er behov for. En Mommy Makeover består af en cocktail af operationer, hvor der foretages en helt individuel vurdering af, hvad der skal til for at give det ønskede resultat. Det er altså en skræddersyet kombination af kosmetiske procedurer målrettet direkte til de områder, der er påvirket af graviditeten og amningen.  Det inkluderer typisk

-brystløft (brystets form og placering af brystvorten korrigeres)

-brystforstørrende operation (brystimplantat eller forstørrelse med eget fedtvæv)

-maveplastik (overskydende hud fjernes, evt. suppleret med opstramning af bugvæggen)

-fedtsugning på mave, hofter, lår eller knæ

-korrektion af kejsersnitar
 

Hvis du overvejer en ny graviditet inden for få år, er det en god ide at vente med operationerne til efter den næste graviditet. Både hormonelle forandringer og vægtændringer i forbindelse med en ny graviditet kan påvirke det kosmetiske resultat. Vent med operationerne til efter dine graviditeter - så er der bedst mulighed for, at du er glad for operationsresultatet flere år fremadrettet.

Der findes altså en løsning, hvis du er en af dem der føler dig utilpas i din ”morkrop”, og ikke selv kan gøre mere for, at komme det slappe maveskind, dellen over kejsersnittet, de slappe bryster eller den øgede fylde i ridebukseområdet til livs.

 

bottom of page